FRA & Datalagring

Fra och datalagrings lagarna verkar vara mindre populärt just nu, det var för övrigt Thomas Bodström som startade det hela och det ser ut som att Moderaterna vill se till att de går igenom med hull och hår. De här lagarna handlar igentligen om att skydda oss mot terrorister (hur många sådanna dåd ser man varje år i Sverige?). Men dom som har huvudet på skaft inser att det finns ett högt pris, hela vår integritet och privatliv eftersom det inte går att undvika sms, mail, telefon och internet om man vill prata med någon. Det ser ut som att skicka ett vanligt pappers brev är det säkraste sättet om man vill ha något hemligt i framtiden. vill du ha kryptering så kan du väl använda Cesars gamla krypto med siffror eller vad det nu var.
Jan Guillou skrev så här för en månad sedan eller nått:

"I korthet, vem som helst som ringer till en tidning kan avlyssnas för vad som helst. Om Säkerhetspolisen får tolkningsföreträde. Och det får de. Alltid"

Där sätter han huvudet på spiken, tycker Säpo något så kan det kolla det oavsett vem, hur och när. Skulle tro att Sveriges invandrare bör passa sig lite om man råkar vara Muslim och heta Muhammed t.ex.
Dessa lagar verkar vara anpassade att användas till lite av varje med, svenska fildelare kan få samtal från Amerikanska filmbolag om det råkat tanka hem fel film från fel bolag. Fildelning må oftast användas till att ladda hem material som de inte betalat för. Men det ska inte överdrivas, Åsa-Nisse jakt är värre rent konkret eftersom älgen nästan är utrotad idag till Jaktförbundens hurranden och glädjerus. Kopiering av musik och film m.m. har alltid funnits mer eller mindre.
Den sk "piratkopieringen" kan få en hel industri att stanna av, menar vem behöver en hårddisk på 1TB om man bara ska lägga sina word dokument på den? det är ju som att köpa en Ferrari Enzo bara för att man ska handla på lördagarna.
En del gömmer sig bakom sitt, "jag har inget att dölja, jag har rent mjöl i påsen". Ingen har rent mjöl i påsen!
Var är oppositionen till dessa lagar nu? har journalisterna tröttnat på detta ämne? var är folkpartisterna? eller som Guillou skrev:
"folkpartisterna?  De som led och kved och var tappra och hade samvete när det gällde FRA, vart tog de vägen nu? Och journalisterna som skrev spaltmil om FRA? Och alla dessa bloggare? Varför total tystnad den här gången?

För övrigt anser Herr Guillou att Såväl Rapport som Dagens eko måste ha fått fnatt när de utnämnde de nazister som demonstrerade 30 november till ”nationalister”. Det är ju de nya moderaterna som är det.

nog med samvete för denna gång
over and out
/David

Kommentarer
Postat av: Göran

Det här hade helt gått förbi mig, men de är alltså på gång med nya lagar? Läste något om det i pressen nyss. Att de bara inte kan skärpa sig!

2008-12-12 @ 22:22:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0