41 dagar kvar.

Idag är det bara 5 veckor eller 41 dagar kvar till beräknad nedkomst av bebis :-) . Snacka om att man längtar då!! Man börjar bli lite trött på det här nu, vill ju se vem som har bott i min mage i 9 låååånga månader :-) . Ja vad har man gjort idag då?? Jo jag har jobbat och åter jobba, vi håller på med förberedelserna inför 1års jubileumet i den nya butiken. Men efter all praktik så det ska bli skönt med lite "ledighet"..  Från det ena till det andra, detta inlägg blir kort, orkar inte skriva så mycket! Är så himla trött, ska bli skönt att sova sen :-).

Ha en trevlig kväll och sköt om er!!
Kramar//Emelie

F1 och Ronny Pettersson

Ronny Pettersson är någon som dog samma år som jag föddes, missade allt han uppnådde.

Som F1 fantast har det inte gått att undgå denna enorma talang och utan tvekan Sveriges störste F1 förare. (och för den delen en av de största under den tiden han var verksam)

Här kommer en liten bio över karriären.

 

 Ronny Petersson debuterade i formel1 för Antique Automobiles/Colin Crabbe Racing i en March-Ford säsongen 1970 och kom ganska snabbt att tillhöra de främsta förarna. Redan andra säsongen kom han tvåa i förarmästerskapet. Vid en dramatisk olycka den 10 september strax efter starten av Italiens Grand Prix 1978 skadades han allvarligt, och avled dagen efter efter på grund av blodembolism (blodproppar) i hans svårt sargade ben.

Österrikes Grand Prix fyra veckor tidigare hade han startat från pole position och vunnit medan han i det efterföljande loppet, Nederländernas Grand Prix två veckor senare, hade startat som andra bil och kommit tvåa. Han startade sitt sista lopp som femte bil från tredje ledet, vilket visade sig vara ödesdigert.

Peterson körde 123 Grand Prix och stod som segrare i tio av dessa. Han kom tvåa i formel 1-VM 1971 och postumt 1978. Inför säsongen 1979 hade han skrivit kontrakt som försteförare förMcLaren, där han skulle ha blivit stallkamrat med Patrick Tambay.

Ronnie Peterson är en av de stora förarna som, i likhet med Stirling Moss, aldrig vunnit formel 1-VM.

 

 

 

 

 


Några ord om Ronny:

Bernie Eccelstone (som är äger F1 cirkusen): 

 Ronnie Peterson var en äkta racerförare. Jag är helt säker på att han skulle ha blivit världsmästare om han fått fortsätta tävla; hans talang var större än hos många andra som lyckats vinna VM-titeln.


Max Mosley (F1 Bossen):

Han hade anat det inom sig, men först på kvällen efter Monaco -71 när Ronnie blev tvåa efter Jackie Stewart och vi åt middag tillsammans, kom själva insikten. Plötsligt förstod Ronnie att han faktiskt kunde köra snabbare än alla de stora i F1. Det var ett magiskt ögonblick. 

Det var omöjligt att inte tycka om Ronnie. Han var en enkel människa som uttryckte sig rättframt och som var helt ärlig. Hade han varit mer beräknande och skrupelfri, så hade han säkert vunnit ett eller annat världsmästerskap i F1 innan sin tragiska bortgång.

Att köra genom Woodcote utan att släppa på gasen var fullständigt naturligt för Ronnie som aldrig lättade på gasen om det inte var absolut nödvändigt.

Trots att Ronnie körde för ett annat stall när han gick bort, så saknar jag honom mer än någon annan racerförare som fick sätta livet till under sextio- och sjuttiotalet.

 

Jackie Stewart (3ggr världsmästare):

 Han pressade mig oerhört hårt i Monaco -71. Ronnie var en extrem talang, en av de få som hade full kontroll över sin körning. Han körde med en helt egen stil på samma sätt som Gilles Villeneuve eller Jochen Rindt. Han körde på den tiden helt och hållet på känsla, vilket var mycket bra, men det kom tider då huvudet måste fungera. Jag vill påstå att han hade skickligheten att bli världsmästare. Han var snabb, men också vild ibland, enbart därför att han var en sådan naturbegåvning. Ronnie kan räknas bland sportens allra största.

 

Reine Wissell (vän och kollega):

En gång körde Ronnie på mitt framhjul på Oulton Park. Rattkransen bröt tummen och Ronnie kom fram till mig på sjukhuset och sa att "det är för jävligt att allt ska hända mig". Men vi var alltid goda vänner.

Ronnies favorittrick på landsvägen var att ligga tätt, tätt bakom en kompis bil och stressa den att köra så fort det gick. Till och från tävlingsbanan, flygplatsen eller hotellen. Ronnie var inte sen att anta utmaningen, och kompisarna hängde oftast på. Hemma i England hade Ronnie egna mellantider på olika vägar och kom ofta hem med skrapmärken på sina bilar. Alla som åkte med Ronnie, journalister och vänner, bleknade i sätet. Ronnie älskade att köra bil så att alla som fick uppleva körningen förundrades över hans kontroll över bilen.

Nog med F1 för denna gång, ha det gött allesammans

 

/David


Nu börjar det närma sig....

Idag går jag in i V 33, så nu är det alltså bara 7 veckor kvar (kanske mindre t.om, man vet aldrig) . Ja vad har jag gjort idag då? Jo jag har jobbat, har börjat på en ny parktikplats eftersom den andra praktiken tog slut. Men jag är i samma branch fortfarande dvs butiksbiträde i klädbutik :-) . Det är väl rätt okej, men jag är mer än lovligt trött i både kropp och huvud. Men man har ju rätt att vara det nu när man är höggravid :-P. Jag ska bara parktisera denna månaden ut och sen ska jag troligtvis ta föräldraledigt. Jag vet att jag inte kommer att orka jobba sista månaden, man blir ju liksom inte lättare ju längre man går. Ska bli roligt och se hur mycket man har gått upp i vikt, ska ju till BM (Barnmorskan) imorgon och mäta SF måttet på magen, ta blodprov och väga mig. Sååå spännande :-D .
Hmm, vad ska man skriva mer, jo i helgen var vi till värmland och hälsade på. Det hur trevligt som helst! Har saknat dom så otroligt mycket så det var liksom skönt att få komma hem. Fast jag hade velat stanna ett par dagar till, men eftersom jag började på en ny parktik igår så var vi tvungen och åka hem. Jag kan säga er att det var mer än roligt att köra, för det var ett rent skit väder. Det snöa och blåste hela vägen upp till Ljusdal, så det tog extra lång tid att köra hem. Vi kunde ju inte köra i mer än 70 km/h typ. Men men vi kom hema hela i alla fall och det är väl tur. Ne gott folk nu ska jag gå och göra lite mat, är hungrig..
Här kommer det en bild på min mage i V 32 (alltså förra veckan)...


           Gravid i V 32 :-)


Ha en trevlig kväll..

Kram//Emelie

Piratebay rättegången

Har följt thepiratebay rättgången dessa två veckor och den har varit väldigt intressant.
Det har varit oväntade inslag och ett hårt arbete bakom åtalet.
Det finns dock avgrundsdjup skillnad mellan de åtalade och de som åtalar.

 Men man har igentligen inte skaffat tillräckliga bevis för att just fälla dom enligt mig, Det finns inget som säger att det har funnits olagligt material på deras servrar. menar man kan ju inte fälla vägverket eller en vägförening för att folk kör rattfull eller för fort på deras vägar.

Sajten har ju funkat som en stor anslagstavla där King Kong från Afrika har kunnat laddat upp vad som helst. Skivbolagen har mailbombat piraterna ang. detta, dock aldrig en endaste gång dom som just laddat upp filmen eller  musiken med skyddat material.

Dom har förvisso tjänat en del pengar på sajten, men vem som helst skulle ha gjort det i deras ställe och det är i Sverige tillåtet att göra det. Men man ska inte blanda ihop det med någon som olagligen laddar upp kopieringsskyddat material över hela webben (inklusive piratebay).

Enligt min mening borde dom bli fria, dom har bara gjort en sökmotor som indexerat utdelade torrents, no more no less.
Och om man ska vara petig, det gör GOOGLE med, Man får nog upp mer resultat där skulle jag tro.
Sen att Piratebay har väldigt starka åsikter och är ganska provicerande... ja hittils har vi haft åsiktsfrihet i detta land i ett par hundra år.

/David

RSS 2.0