13 dagar kvar

Ja nu är det bara 13 dagar kvar tills våran skatt är beräknad att titta ut. Snacka om att man längtar, vill ju ha bebisen nu ju. Men men det är bara att vänta och se när det dags. Förhoppningsvis så vill han/hon titta ut väldligt snart :-) .
Jag tänkte jämföra min mage i V 15 och V 39.. Ni kanske ser att det är en liten skillnad på storlek :-) . Nu är man ju lika smidig som en elefant typ :-) . Imorgon bär det av till BM, det är den vanliga rutinkollen liksom, men det ska bli skönt att gå dit för se så allt är bra med våran skatt. Bebisen hade lite hicka i morse, så mysigt så :-) . Detta inlägg blir väldigt kort, kommer inte på nåt att skriva liksom. Ne nu ska jag sätta mig i soffan och kolla på tv och äta chips.. mmm muma :-)


                               
  Här är jag i V 15 :-)                                                          Här är min tjocka mage i V 39 :-)                                                                                                           

Ha en underbar kväll!!

Kramar från Emelie

Piratebay Dömda

Idag blev det som bekant the piratebay dömda till ett års fängelse var och till ett skadestånd på sammanlagt 30miljoner kronor.
Man har alltså gått helt på åklagarna,  som inte fattar skillnaden på att det som Piratebay tillhandahåller egentligen visas av Google med, men dom är antagligen för stora för att bry sig om.
Men Det lär inte vara slut med detta nu, det kommer med stor risk överklagas till HD.
Skadeståndet har bedömts av de berörda filmbolagen. (man har alltså inte bedömt det själva i rätten)

För den som inte förstår vad en Torrent är som det hela handlar om så har de berörda filmerna aldrig passerat piratebays servrar, utan endast användarna själva (som finns utspridda över hela världen).

Det är enligt mig ett ganska dumt tänkande att dömma dom, det är nått som saknas i det här. (söker du efter en film på Googles sökmotor så kommer du hitta olagligt utdelade filmer med).
Om man vill stoppa fildelningen borde man åtala alla som delar ut dom (dvs tusentals, om inte miljontals användare världen över).




Gravid i V 38. Snart är du här, våran skatt!!

Ja som sagt, nu är jag inne i V 38 och ja nu är det inte länge kvar tills våran skatt ska kika ut.. Här kommer lite fakta om V 38 :-) . Ha en trevlig läsning ;-)


Vid varje Mvc-besök görs de vanliga rutinkontrollerna av ditt blodvärde, blodtryck, barnets hjärtfrekvens, position och tillväxt. En del kvinnor upplever att de känner sig nedstämda mot slutet av graviditeten. Orsakerna kan vara en mängd olika saker: oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och längtan efter att graviditeten ska vara över. Försök att få tid för dig själv och tala med din barnmorska på MVC. Mot slutet av graviditeten undersöker barnmorskan hur barnet ligger och för omföderskor vars barn inte fixerat sig, är det inte ovanligt att det sker först när värkarna börjat. Många kvinnor upplever en surrande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ev. obehag när man sätter sig för snabbt på en hård stol.

Barnet är ca 36 cm från huvud till stjärt och vikten ungefär 3,2 kg. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln.

Vid det här laget kan din barnmorska förmodligen säga på ett ungefär hur stort barnet är. Men glöm inte att det bara är en uppskattning. Exakt hur stort barnet är kan ingen säga innan det föds. Nu börjar moderkakan åldras och dess uppdrag att förse ditt barn med näring är snart avslutat. Då den blir sämre på att överföra näringsämnen så kan det finnas blodklumpar och förkalkade fläckar på dess utsida.


En Bild kan säga...


Ibland ser man bilder som man gillar skarpt, och det ja en bild kan som sagt säja tusen ord.
Denna prickar in det mesta av värde i debatten om IPRED.
Tack för den Grön Ungdom, ni tog tusen ord ur munnen på mig och lyckades photoshop'a  ner det på en bild.

Dagens två Guillou Citat:
1. "det måste ha varit  med avsikt som invandrar minister Nyamko ­Sabuni satte bocken till trädgårdsmästare. När hon alltså bad terror­paranoikern Magnus Ranstorp utreda risken för muslimsk terrorism i Rosengård. Klart han levererade en fruktansvärd hotbild. Blev du förvånad, Nyamko?"

2. "Inrättandet av vår senaste nya myndighet NCT (Nationellt Centrum för Terrorhotbedömning) tyder på ett än mer desperat behov av terrorister som svar på alla våra investeringar i kriget mot dem. Annars vore det ju pengar i sjön."


Snart är du här <3....

Idag den 4 April är det bara 30 dagar kvar till våran skatt ska kika ut, men förhoppningsvis kanske den vill titta ut lite tidigare. För nu är jag trött på och va gravid, jag ska visserligen inte klaga på att vara gravid för det finns ju en del människor som inte kan få barn vilket är väldigt synd! För dom går miste om nåt väldigt fantastiskt, att vara gravid är ju rena lyckan! Men som sagt just nu är jag trött på det, känner mig lika smidig som en elefant och lika vig som 90-åring :-) .

Vad har man gjort idag då? Jo jag har varit ute en hel del. Det har ju varit rena våren ute idag, varmt och skönt. Och att solen har varit framme precis hela dagen har ju sååå underbart! Shit, vad jag älskar våren, man blir så glad i hela kroppen liksom. Det är ju så mycke man vill göra när sånt här väder. Hoppas bara att det går fort när snön smälter bort, det har visserligen smält en hel del, men vi har väl ca 2 dm kvar på delar av gräsmattan..
Ne nu ska jag gå och göra lite mat sen ska jag sätta mig framför tvn och jäsa lite ;-) ..

Här är min gravidmage, är nu i V 36 ( går in i V 37 på Tisdag)

                 


Ha en trevlig kväll!!


Kramar//Emelie

Säpo

Nu när Ipred och lagen om FRA's spaning har gått i effekt så kommer ett logiskt nästa steg.
Regeringen med Reinfeld i spetsen lovade att FRA's spaningar i landet bara omfattas av dom (Försvarets radioastalt, 
FRA's främsta uppgift är att bidra till alla svenskars trygghet, i Sverige och i utlandet, genom sk "signal spaning" på uppdrag av regeringen och de imyndigheter regeringen bestämmer bedriver de signalspaning.)

Det kommer nu ett förslag att SÄPO även i fortsättningen ska få tillgång till dessa spaningar.

(I de borgerliga partiernas tidigare uppgörelse efter den upprörda debatten om FRA-lagen, ingick att Säpo inte skulle få använda material som kommer från signalspaning och mailtrafik)

– Jag känner mig lurad, säger folkpartiets riksdagsman Camilla Lindberg som röstade emot FRA-lagen i riksdagen.

Personligen är jag inte lurad, sånt beslut måste ju tas efteråt att lagen fått lagakraft eftersom det då inte går att tala om protester mot detta nästa "naturliga steg".

Den som inte har koll på vad Säpo gör så kommer här en kort beskriving från deras sait:

 Säkerhetspolisen förebygger och avslöjar brott mot rikets säkerhet, bekämpar terrorism och skyddar den centrala statsledningen. Syftet med verksamheten är att skydda det demokratiska systemet, medborgarnas fri- och rättigheter samt den nationella säkerheten.

 

 

Således är deras intresse av att veta vad folket tycker och tänker är en viktig del för dom för att förebygga den enorma massa av Terrorism som tydligen hotar Sverige.

 

Enligt mig är det ett stort steg att avskaffa åsiktsfriheten och den personliga integriteten vi har i Sverige.

Detta är ingen domedags profetsia, det står ju svart på vitt skrivet för den som läser.

IB-affären ligger nära till hands att tänka på när man ser denna nyhet, men den här gången tänker man inte dölja att de ska göras och Jan Guillou kan inte göra om sitt skoop på samma sätt och avslöja detta.

 

Nåja ha det göttans allesammans

David

 

 


RSS 2.0