Blandsaft

Så här på söndagskvällen och det faktum att det är redan december imorgon måste man säga att den sista tiden gått snabbt förbi den sista tiden (som vanligt utan att man inte ens märker).
Jag och Emelie har inhandlat en Digital Kamera att fota med, vi har provat knäppt lite bilder under helgen och vi kommer med en liten mini Recension med bilder senare.
Annars är väl allt okej liksom, har börjat kika på en önskelista, men den drar ut på tiden.
Julskyltningen i år var ett sorts fiskdamms maraton med affärer som mest bara har öppet, astrist var ordet.
Men december är i alla fall ett faktum och det ska bli rätt skönt i år.

Så här på söndagskvällen har man börjat filosofera över den senaste tidens händelser och man kan fortfarande inte smälta att det låg en lite parvel i magen fullt levandes och sprattlandes. När man var liten inbillade jag nog mig att jag skulle få veta att man var "vuxen" eller åtminstonde att man skulle känna sig som en vuxen med den vuxna världens ansvar och nästa gråa vardag ur ett barns perspektiv. man trodde, att någonstans i slutet av puberteten skulle man bli vuxen, bli ihop med någon och en stund senare fick man barn. Nu står man här och har precis insett att man är pappa till ett barn (för visso inte fött än och det må vara väldigt litet där i magen i dagsläget) men man undrar liksom...vad hände? tiden ändrar oss till ytan, men man hinner inte alltid med mentalt att ställa om sig. Jag menar man är inte barn den ena sekunden och vuxen den andra. Naturligtvis inser man allt detta helt logiskt och självklart, men det kommer smygandes på en utan att man märker.

Oavsett allt detta ska det bli helt otroligt spännande, menar det är inte varje dag i ens liv man ska gå och vänta på någons födelse och första andetag.
Nåja nu blir det lussekattsbak och lite glögg.

/David

Ultraljud

Som utlovat har vi varit på UL idag och kollat, shit va kul det var kan jag intyga.
Det kändes helt otroligt att se den lille knodden helt plötsligt vara riktig.

Så här låg den i början helt stilla tills barnmorskan började röra vid magen lite mer och då svischade det till och den gjorde en kullerbytta och tittade uppåt.
Vi såg ganska snart både händer, fötter och knän m.m. röra på sig för fullt och väldigt livligt.
Barnmorskan mätte och beräknade födelsedatum till just 4'e maj. (alltså helt rätt på dagen enligt tidigare beräkning).
En stund så hade den handen vid munnen (sög på tummen?) och flyttade upp handen till huvudet vid örat.

Ungefär vid det tillfället togs denna bild. vilket är nog den roligaste eftersom man ser många detaljer i ansiktet så som näsa och mun m.m. observera även på den förra bilden ryggraden och även en mörk fläck som alltså är hjärtat.
Detta må kanske vara rutin för en barnmorska, men det är det då definitivt inte för oss, shit va kul och förvånandsvärt spännande att se den röra på sig och ligga där med benen i kors.

I början av nästa vecka går Emelie och bebisen in i vecka 19 och nästan halvtid således.

ha en trevlig helg.
David och Emelie (bebis med självklart)

Imorgon är det Ultraljud.

Ja imorgon ska vi på Ultraljud då, det ska bli så spännande.. Jag längtar verkligen dit :-) . Ska bli kul att se vad det är för en liten prins eller prinsessa som bor i magen. Så antingen i morgon eller på Lördag kommer vi att uppdatera här på bloggen hur det gick på UL, kanske till och med sätta in en liten bild på bebisen.. man vet aldrig ;-) . Ja vad gör jag idag då?? Jo jag sätter upp andra mer juliga gardiner i köket, det blir jätte mysigt. Och sen om jag orkar så ska jag kanske baka lite lussebullar, men bara om jag orkar som sagt. Ne nu ska jag gör det lilla sista som är kvar i köket. Men ha en trevlig kväll.

Kram//E

Pepparkakor

Vi var till Bollnäs idag och updaterade vårat lager av kontakter, sladdar, ljus och Julgrans belysning m.m. på Rusta eftersom det redan är i slutet av November.

Emelie har precis bakat pepparkakor, och dom var god och de blev godkända av mina föräldrar efter noga utprovning. Så Fler blir det nog lagom tills Jul ;-)

Annars sitter man mest och väntar tills det blir fredag eftersom det kan bli intressant med ultraljud och se på den lille "knodden" ;-)

Rut har klippt sig eller snarare blivit väldigt klippt, från långhårig till inget alls typ, det dök upp en helt annan vovve där måste jag säga.





/David

Lite av allt....

Idag har det snöat hela dagen, det är så mysigt med snö och vinter. Jag gillar vinter för då kan man åka slalom vilket jag älskar men denna vinter får jag stå över, får vänta tills bebisen har tittat ut. Så nästa år ska jag nog satsa på att åka lite slalom ;-) . Sen så har jag bakat lite pepparkakor och det var nice. Ska väl baka lussekatter också, men får ta nån dag när man känner för det. Inte nog med att jag har bakat jag har satt upp nya gardiner i gästrummet och sovrummer, det blev jätte mysigt. Ska väl fortsätta och sätta upp gardiner i köket, finrummet och tvrummet nu under veckan så det blir lite advent fint :-) . Imorgon går jag in i V 18, tycker att det har gått jätte fort och magen ja den växer :-) . och på fredag ska jag och älsklingen på Ultraljud det ska bli så spännanden och se vad det är för en liten knodd man bär på. Ja sen på söndag firar jag och älskling 6 månader som förlovade och ja det sååå himla underbart. Jag älskar honom så otroligt mycke <3 . Ne det allt för mig denna gång. Shit vilket dåligt inlägg, men det får duga :-) .

Ha en trevlig kväll!
//Emelie

Snölekar

Det snöade idag och David samt Emelie började skotta för första gången sen de flyttat till sitt hus.
När jag såg det tog jag på mig mitt koppel och sprang för allt var mina fyra ben bar över till dom för att underhålla dom.
Det blev en lek full av glädje (som det så ofta blir mellan hundar och människor när det underhåller varandra trots att dom är helt olika raser). jag bifogar några bilder.


Uffe Svender
(gästbloggare)







                                                                                 Äntligen hemma i soffan igen

produktivt...

Idag har det varit väldigt produktivt, som det ofta blir om man bara börjar att städa och fixa kors o tvärs, det tar liksom aldrig slut på nått vis. Vi har fixard i ordning i gästrummet och sovrummet, dvs plockat o grejat,
satt  upp nya gardiner o så.
I matsalen eller vardagsrummet (ej att blanda ihop med tvrummet alltså) har vi satt upp det nya databordet. snyggt värre blir det.;-)
I morgon ska vi börja leta två snygga knoppar till lådorna och sen är det helt klart.


bort ska det lilla bordet till höger i bilden


Mvh
David



P3 dokumentär

Det är inte många radioprogram som får en att vänta på att de ska börja,  intresset för Sveriges radio är minst sagt sval bland många. P1, P2 och P4 känns som en generationsfråga.
Det finns ett lr två program som är undantaget, men det bästa är utan tvekan P3 dokumentär. De har den bästa Podcasten på nätet enligt mig och andra med eftersom dom fått pris för just det.
P3 Dokumentär är programmet som blickar bakåt, gräver i arkiven och pratar med dom som var med när det hände, där det hände i vår nutidshistoria.

I veckan som varit sände som ett program om Svenska hackers under 90-talet. De sk "Fragglarna"
Under 90-talets senare hälft sitter ett gäng unga teknikintresserade killar i en lägenhet utanför Stockholm. Lite trevande börjar man försöka att ta sig in i olika datasystem hos olika myndigheter och högskolor i Sverige. Men när man utan problem lyckas ta sig in i det ena systemet efter det andra växer suget efter den ultimata utmaningen.

Ett par månader senare har man lyckats ta sig in hos den amerikanska rymdstyrelsen NASA och det amerikanska flygvapnet. På berörda myndigheter i USA slår det ner som en bomb och inom kort är jakten i full gång hos FBI och hos Rikskriminalens IT-brottsrotel i Stockholm. 

P3 Dokumentär berättar historien om fallet med de svenska hackarna ”Fragglarna” som kunde ha slutat med fängelsestraff i USA i upp till 60 år.

 

Nästa gång handlar det om MEAT IS MURDER - om 90-talets djurrättsaktivism och vegantrend, vilket kan vara intressant för alla oavsett syn på just det.
Vår nutids historia undgår ingen, den som inte vet något om den, vad vet han eller hon?


Mvh Davie

Mors lilla Rut i Skogen gick...

Mors lilla Rut i Skogen gick, frost på kinden och rött sken i blick...   ;-)
I skogen får man inte bara motion utan även tid till att fundera och filosofera medans man ser hundarna springa omkring och bara vara hundar. (som de så ofta verkar vara) ;-)
Ibland ser man saker som bara ser jäkligt roliga ut och ibland ser man nått som ser ut som ett monster svischa förbi.
Uffe har ett annat sätt jämnfört med de andra små, han lufsar mest omkring, och rätt var det är så får han nått i blicken och drar iväg som det brann i ändalykten på honom, Hans storlek och vikt gör det att han märks och man måste ta hänsyn till det godståg i 200 som kommer rasande mot en rätt var det är.

Rut däremot kastar sig iväg kors och tvärs jämnt, om hon vore en människa skulle de se ut som hon gick på LSD. överskottsenergi var ordet. sen att hon saknar finess i sina sk hopp och kurvtagningar gör det inte mindre roligt. Om hon var en F1 bil skulle hon vara en Minardi med en Ferrarimotor, snabb som fan, men nästan obefintlig balans och styrning. Smilla verkar mest vara så som pudlar ska vara.
Annars så har jag börjat måla om vårat "nya" datorbord ska bli skönt med ett snyggt bord i hörnan.

 
Frostad Rut                                                            Rut eller en Ewok?

 


    
Full Speed ahead Captian!!                              Sniffar mer än en knarkhund

Youtube

Okej, här kommer nått som får en att bli lätt impad. Monty Python har tröttnat på att folk på Youtube lägger ut deras material med halvkassa korta klipp och mycket dålig kvalitet. Därför har dom valt att starta en egen kanal med alla våra favoritklipp med högsta kvalitet helt gratis, äntligen som Gert  Fylking brukar säga.
http://uk.youtube.com/montypython

Sen en grej för er som inte vill släppa en del av eran barndoms höjdare, en hardcore Snowrace med exra allt ungefär.
kolla på http://www.coroflot.com/public/individual_file.asp?portfolio_id=63473&individual_id=56632&sort_by=1& för mer information om du känner dig träffad.


The Slegoon - hardcore Snowracer.

/ ha det gött i helgen allesammans
David

Bebismage

Var o besiktade bilen och självklart gick den igenom med flying colors ;-)
Min far var och fick sin klassiska Massage på Romerska badet i Ljusdal och han verkade ha överlevt behandligen med glädje och såg ut att ha njutigt.  kolla på http://www.romerskabadet.nu/ om ni undrar nått.

Annars så tog vi några bilder på Bebismagen eftersom den har gått in i v17 och därmed den 5'e månaden, och visst syns det lite nu va?  ;-)

          


Kraaam på er.
/DS

tvättmaskin

Idag har våran tvättmaskin instralleras, yes säger jag bara, äntligen.
Det är LED display med tid och vattenvärme och såndant lyx. men mest nöjd är jag att kunna tvätta hemma. ;-)

     

Även bilen fick sig en tvätt idag invändigt och utvändigt eftersom vi ska besikta den i möra tidigt.
Det ser även ut som det snöar ute nu, yes va skönt faktiskt.
Det var allt för idag, kraam på er.

/Davie

Grattis Pappa

Har mest slappat idag faktist, men föreberätt för en julgran ute har man presterat iaf.
Så istället passar jag på att hylla min pappa som fyller år idag med en liten bildorama nedan. Ett stort grattis pappsen

               
 Firar Midsommar         fest fest                         med Uffe 12v         grillmästaren ;-)

Flyktingar och Uffepuff

Var till AF idag, gick kanon. annars så var vi o kollade på vad som var kvar av ljusbutiken, lr snarare vad som en gång var. det var verkligen inget kvar alls.
Vi har beställt en tvättmaskin som kommer i veckan, äntligen säger jag ;-)

Nåja annars så fick vi besök av en baltisk flykting som tiggde mat och husrum, vi var tveksam till detta benrangels kvidanden och gnällanden. När han/hon/den/det släppte en rökare så ringde vi KGB som kom och hämtade hem flyktingen eftersom det stank av Tjernobyl radioaktivitet..

    
  Flyktingen                               nersvärtad av fjärten

Nåja jag hittade några bilder på Uffe och här kommer en liten tribut till hans ära eftersom han är så cool och har pondus som ingen annan.

Uffe liten      uffe lipar
    Uffe 12 veckor                     Uffe stor och lipande  ;-)


ha det gött alle sammans

Kejsar David af Svender

händelserik dag.

Det var en gång en dag i november då datumet pekade på 16 och vi var ute i skogen med vovvar och pappor. Det var roligt och skönt som sånt brukar.

       DoggyRiders

Håkanbråkan var över och spanade in vårat hus idag, vilket var trevligt naturligtvis. Han var köpt en grå/silver färgad Peugeot 307 tror jag det var.


Emelie har idag även tagit den första sparkturen vilket var coolt.


                                         Racersparken

Imöra ska jag till AF. och visa att jag vill ha jobb, vilket även Emelie måste nu antar jag.
Nåja ha det gött old folk.    ;-)
/Davie

Ett tragiskt slut på min praktik... :*-(

Min andra vecka på praktiken hann inte påbörjas eftersom hela Ljustorget har brunnit ner. Det är så himla tragiskt, jag som trivdes där :-( . Tycker så himla synd om Karin, min handledare på Ljustorget det har inte varit hennes vecka denna vecka också blir det såhär.. Kan det inte bli sämre!!? Så imorgon ska jag till AF och prata med dom, men jag antar att jag får söka en ny praktikplats. Snipp snapp snut så var praktiken slut ( på ett tragiskt sätt).

        Här brinner Ljustorget förfullt  :-(


Idag har jag vart ute och åkt spark, shit vad längesen det var och kul det var det med :-). Sen så har vi vart ute på promenad i skogen idag. Vi hade med oss svärfar, Uffe, Smilla o lilla Rut!! Det var så skönt att ta en promenad.

Ha en trevlig kväll.. Kram /Emelie

två dagar..

 Igår har det målats klart helt i hallen och det är enorm skillnad. nästan så att man glömmer bort den gula tapeten med bruna inslag, det blir alltså mycket ljusare bara av lite vit färg.

   
          vita dörrar och lister   ;-)


Fredagen blev  alltså väldigt nice eftersom man känner att man gjort något bra. Den blev dock bättre när min älskade Emelie kom hem med en nice present.


       Ett vackert ljus  ;-)

Rut var över med mammis och visade sin nya frisyr, dvs en vackert tofs på huvudet.
Det må hända vara en vacker tofs men Rut  kommer alltid vara en vildhjärna oavsett frissa.


         
         TofsRut                                                                             Vildstyle Rutis                


Grattis till min käre far som snart fyller år, men som  har firats enligt vanlig sed.


Tack å hej. Kraam
/Davie
                             

Min mage och lite till....

Ja nu är jag i V 16 i min graviditet :-) och allt har gått bra hittills. Jag mådde visserligen illa i början o var väldigt trött men illamående har försvunnit nästan helt men trött det är jag fortfarande, men livet går vidare lite trötthet har ingen dött av :-P
Idag har jag gjort min andra dag på Ljustorget och det gick betydligt bättre, hade inte sönder några ljus iaf och det är bra :-) , hoppas det går lika bra imorgon med, men det tror jag att det gör.. Förresten bara så ni vet så är jag ingen bra bloggare, brukar inte blogga liksom så det här är lite nytt för mig, så om det bara står strunt och inge vettigt så är det jag som är dålig på att skriva. Hoppas ni har överseende med det ;-) . Tack på förhand :-P . Ha en mysig kväll.. Kram// E




Min mage i V 16

Grundmålat

Grundmålningen har idag fortsätt på nya bruna dörrar som ser ut att setat där sen man uppfann färgtv'n och jo jag vet spegeln i mitten är inte snygg, men jag lovar att den ska bytas.


grundmålat
vita dörrar är bättre än bajsbrunt


Sen en prylnyhet för de som har en iPhone. denna lur kan man köpa till och använda fullt ut som vanligt, notera att guldet antagligen inte bara är en färg och därför lär den ha ett fint pris att stoltsera med

iphonelur


//Davie

Min första dag på praktiken....

Jaha, nu så har jag gjort min första dag på praktiken (ljustorget) och det gick bra förutom att jag hade sönder ett ljus (av misstag). Ja vad ska man skriva mer?? Hmm, nu ska jag försöka uppdatera bloggen lite då och då och kanske lägga in nån bild på magen så ni får se hur den växer ;-) . Åh, vilket meningslöst inlägg :-P . Ha en trevlig kväll.. Kram// E

Ris

vi var och plockade Gran och Tallris häromdagen. så nu är det höst pyntat och vi inväntar bara vinterns första snö som stannar på backen.
När man sitter i en liten Nissan Micra och har en hund med sig som har närmare till 100kg än till 0kg så blir han väldigt enorm. Det såg ut som vi hade fångat en brunbjörn i skogen och knuffat in den i baksätet.
Nåja idag sökte jag jobb och Emelie började på Ljustorget.  -  http://www.ljustorget.se/


Uffe vovven i Micran                                 
     Uffe och ingen brunbjörn                                                                                             

  Uffe vill ha speed, men stoppas av
          Speedy Gonzales
 

bloggen

Denna blogg är ny och i skrivandets stund har den existerat ungefär ca 30 minuter
Rut nedan däremot är inte heller så gammal känns det som

Mvh
David




Rut är lite äldre än en halvtimma, dock inte så mycket känns det som
               Rut

RSS 2.0