Bara 18 veckor kvar...

Idag går jag in i V 22, så nu är det bara 18 veckor kvar till den 4'de maj :-) . Veckorna bara rusar fram tycker jag, tyckte inte var längesen man fick reda på att man var gravid. Med tanke på att veckorna rusar fram, tänk att det är redan julafton imorgon, shit alltså, detta år har gått skit fort. Men det ska bli skönt att det är nytt år snart, jag längtar otroligt mycket till år 2009, men det kan ha med att man ska ha en liten bebis då :-) . Ja mitt liv det helt  otroligt underbart, David har förändrat det från botten till toppen. Älskar dig David så otroligt mycket <3.

Denna jul kommer jag fira här i Tallåsen och det kommer att bli mysigt, men jag kommer att sakna familjen i Värmland, har alltid firat med dom men i år är det första gången utan dom. Men det ska nog gå bra ska ni se ;-) , ska ju åka ner efter jul och träffa dom. Jag saknar alla där nere, mamma, pappa, alla syskon och mina vänner men vi kommer att ses snart. Jag får ta och önska alla en riktig GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!! Ta det försiktigt på vägarna om ni ska ut och åka, det är ganska halt.

Ha en trevligt helg!

Kram//Emelie

välkommen

idag måndag den 22 december anländer Jenny och Göran till Tallåsen för julfirandet framöver och vi hälsar dom välkommen eftersom dom är efterlängdade båda två..
Senaste tiden har gått enormt fort och julen står för dörren (hoppas bara alla kommer in ändå).
Sen med tanke på alla ni som ska åka bil i jul, ta det easy, det är halt där ute i den långa Svenska landet.


       

ha det göttans
David

Den 18 December 2008 :-)

Idag var jag till barnmorskan för kontroll (David var med som sällskap), tog blodprov, blodtryck och så vägde jag mig, allt såg jättebra ut. Och sen lyssnade hon på bebisen hjärta och det var jättebra, det slog 152 slag per minut, det är en livlig liten skatt man bär på, den sparkade ett par gånger när barnmorskan skulle lyssna på hjärtat (en liten bokhylls klättrare som barnmorskan sa) :-) . Det känns så skönt att veta att allt är bra med lill*n som bor i magen, man blir ju lite orolig att det ska vara nåt fel. Men det är väl vanligt att känna så skulle jag tro.
Ja från det ena till det andra, nu är både jag och David äntligen färdiga med alla julklappar. Vi köpte dom sista idag.. Det är så skönt att få det överströkat (med julklapparna alltså)  :-) .
Ja på tal om väder, nu ikväll är det 6 grader varmt och slask. Det finns alltså risk att det bli en grön jul i år igen. :-( .
Trist som f*n är det, man vill ju alltid att julafton ska vara vit och det såg ju bra ut i slutet av november och i början av december... Nåja det finns ju några dagar kvar att hoppas på bättring.

Ha en trevlig kväll!

Kram//Emelie

Vi älskar dig!

Till våran skatt...


Du är så otroligt efterlängtad
Och vi håller dig redan så kär.
Det kanske låter konstigt
med tanke på hur liten du faktiskt är.
Vi kallar dig redan
för vår lilla skatt
Och om sanningen ska fram
så drömmer vi om dig
nästan varje natt.
"Så nära, men ändå så långt borta",
sa din pappa en dag.
Och visst är det sant
men snart får vi träffa dig, om bara ett litet tag
Jag kan inte med ord beskriva
hur mycket jag längtar efter dig
Tänk första gången jag får hålla dig i min famn
det kommer betyda så oerhört mycket för mig
Jag är rädd att misslyckas
uppgiften är ju så stor
Men jag lovar dig att jag ska
göra allt i min makt
för att bli världens bästa mor.

Till våran älskling i magen...

Till lill*n i magen!

 

Under mitt hjärta nu
finns en liten du

 

Liten näsa och små tår
tickande hjärta och fjunigt hår

 

Din far på min mage lägger en hand
för att med dig knyta ett band

 

Tänk när du är i vår famn
och vi får ge dig ditt nya namn

 

Så gränslös vår kärlek är
till dig jag i magen bär.

 

<3 Vi längtar efter dig, mamma och pappa älskar dig oerhört mycke fast vi inte har träffat dig än <3<3 .

 

Kramar från Mamma och Pappa


En kall vinter dag...

Ja vad ska jag skriva idag då?? Jo att det är Lucia idag och att det är bara 142 dagar kvar ( 20 veckor)  till den 4´de maj, då bebisen är beräknad att komma om han/hon nu inte är lite för tidig eller försenad. Ja idag har jag inte gjort speciellt mycke, det har vart väldigt kallt ute, en riktig fin vinter dag med solsken och många minus grader :-) mmmm, love it ;-) .

 
Detta fotot tog David idag                                    Samma med den här bilden.


På tal om bebis, jag är faktiskt lite nervös inför förlossningen, fast visst det är ju några månader kvar så jag hinner och vänja mig att det är snart dags, och ja jag tror att allt kommer att gå bra. Fast som sagt man är lite nervös..
Idag har det dykt upp en del tankar i mitt huvud gällande förlossningen, och hur jag kommer att vara som mamma, om jag kommer att bli en bra mamma, hur bebisen kommer och se ut, ja det finns många tankar i mitt huvud. Men det är ju sånt jag förhoppningsvis kommer att få svar på när bebisen väl är här.
 
Här är jag gravid i V 19 (är i V 20 nu)


Jag är så lyclkig över att jag har David, han stödjer mig till 110%, jag älskar honom så otroligt mycke. Han har verkligen gjort så jag har kommit på fötter igen. Och det är jag så glad över. Jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan David, jag vore ingenting utan honom. Mitt liv vore som en flugskit om jag hade inte träffat min drömprins. Och att man väntar hans barn är en underbar bonus <3. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så lycklig som jag är nu, det känns bara så himla underbart.

             
   <3 Min underbare älskling <3                           <3 David, jag älskar dig <3


Ha en trevlig kväll!!
    Kram//Emelie


FRA & Datalagring

Fra och datalagrings lagarna verkar vara mindre populärt just nu, det var för övrigt Thomas Bodström som startade det hela och det ser ut som att Moderaterna vill se till att de går igenom med hull och hår. De här lagarna handlar igentligen om att skydda oss mot terrorister (hur många sådanna dåd ser man varje år i Sverige?). Men dom som har huvudet på skaft inser att det finns ett högt pris, hela vår integritet och privatliv eftersom det inte går att undvika sms, mail, telefon och internet om man vill prata med någon. Det ser ut som att skicka ett vanligt pappers brev är det säkraste sättet om man vill ha något hemligt i framtiden. vill du ha kryptering så kan du väl använda Cesars gamla krypto med siffror eller vad det nu var.
Jan Guillou skrev så här för en månad sedan eller nått:

"I korthet, vem som helst som ringer till en tidning kan avlyssnas för vad som helst. Om Säkerhetspolisen får tolkningsföreträde. Och det får de. Alltid"

Där sätter han huvudet på spiken, tycker Säpo något så kan det kolla det oavsett vem, hur och när. Skulle tro att Sveriges invandrare bör passa sig lite om man råkar vara Muslim och heta Muhammed t.ex.
Dessa lagar verkar vara anpassade att användas till lite av varje med, svenska fildelare kan få samtal från Amerikanska filmbolag om det råkat tanka hem fel film från fel bolag. Fildelning må oftast användas till att ladda hem material som de inte betalat för. Men det ska inte överdrivas, Åsa-Nisse jakt är värre rent konkret eftersom älgen nästan är utrotad idag till Jaktförbundens hurranden och glädjerus. Kopiering av musik och film m.m. har alltid funnits mer eller mindre.
Den sk "piratkopieringen" kan få en hel industri att stanna av, menar vem behöver en hårddisk på 1TB om man bara ska lägga sina word dokument på den? det är ju som att köpa en Ferrari Enzo bara för att man ska handla på lördagarna.
En del gömmer sig bakom sitt, "jag har inget att dölja, jag har rent mjöl i påsen". Ingen har rent mjöl i påsen!
Var är oppositionen till dessa lagar nu? har journalisterna tröttnat på detta ämne? var är folkpartisterna? eller som Guillou skrev:
"folkpartisterna?  De som led och kved och var tappra och hade samvete när det gällde FRA, vart tog de vägen nu? Och journalisterna som skrev spaltmil om FRA? Och alla dessa bloggare? Varför total tystnad den här gången?

För övrigt anser Herr Guillou att Såväl Rapport som Dagens eko måste ha fått fnatt när de utnämnde de nazister som demonstrerade 30 november till ”nationalister”. Det är ju de nya moderaterna som är det.

nog med samvete för denna gång
over and out
/David

Julhumor

Detta klipp är nog en av de bättre jultema humor klippen.
Annars händer inte så mycket måste jag säga, man söker jobb och skottar snö mest känns det som.
När man är arbetslös så får man tid över till att tänka och det finns mycket att tänka på så här nära till julen och för att inte tala om när bebisen är sin 20'e vecka. Den är halvägs till sin födelse, shit va snabbt. nåja ha det gött allesammans.



Smått och gott :-)

Jag kan inte riktigt fatta att jag redan är inne i V 20 på graviditeten :-) . Det har gått raket fort, nästan så man inte hinner med liksom. Så nu är det "bara" 20 veckor kvar till den 4´de Maj. Man längtar otroligt mycket till den dagen man har lill*n i famnen efter 9 låååånga månader i magen. Det ska bli så mysigt :-) .
Häromdagen ringde jag till barnmorskan pga att jag har fått ont i ryggen, jag har skolios så jag har haft känning av det plus att jag haft ont i ryggen som gjort att det stålat ner i ena benet. Så jag har inte kunnat ligga ordentligt eller knappt kunna gå. Som sagt så ringde jag och de sa att det kan vara ischias som jag har, det är nåt man kan få när man börjar att svanka nu när man är gravid. Visserligen svankade jag lite innan också, men det har blivit lite mer nu när magen växer :-) . Men jag fick en tid hos barnmorskan den 18 December och då ska de väl kolla blodtrycket och så antar jag.

Idag har jag vart till tandläkaren, var tvungen dit för att kolla min visdomstand som jag haft ont i i några dagar. Så nu har dom spolat rent den med koksaltlösning, vilket kändes ganska mycket eller snarare sagt det gjorde frunktansvärt ont när hon petatde där. Hon sa också att jag har en liten inflammation där, så nu är jag tvungen och skölja munnen med nåt bakteriedödande medel 3 ggr om dagen. Och om det inte går över så skulle jag tillbaka dit och kanske dra ut den :-( . Jaja det var allt för mig denna gång. Ha en trevlig eftermiddag/kväll..

Kram//Emelie

Dokumentärt

Lyssnade på P3 dokumentär förra veckan och det handlade om 90-talets djurrättsaktivism och vegantrend.
Tre svarta, halvsmälta och söndersprängda Lastbilar i Umeå sägs vara startskottet för den våg av kriminella djurrättsaktioner som kom att svepa över svenskt 90-tal.
Det nya begreppet ”militanta veganer” etableras i mellanmjölkens land som vi kallar Sverige.
P3 dokumentär träffade några av de som drev, spred eller drabbades, där ibland några ur bandet Refused som knappast lär vara obekanta i dessa kretsar antar jag. P3 Dokumentär är ju programmet som blickar bakåt, gräver i arkiven och pratar med dom som var med när det hände, där det hände.

Denna vecka däremot handladet det om Raoul Wallenberg Som under några månadet mitt under brinnande världskrig räddade livet på tio tusentals människoliv.
Själv återvände han aldrig från sitt uppdrag i Ungern. I januari 1945 togs han tillfånga av de sovjetiska styrkor som intog Budapest . över 60 år sedan återstår väldigt många frågetecken.
Wallenberg är inte bara en beundransvärd svensk utan en sann hjälte i stil med Oscar Schindler.
Nu må Wallenberg vara en av det mest kända i Sverige för att räddat många människoliv, men det finns faktist fler bra exempel på Svenskar i modern tid, som t.ex. Ambasadören Harald Edelstam (alias den svarta Nejlikan).

"Harald Edelstam skulle bli världskänd för sina humanitära insatser i samband med militärkuppen i Chile. Från dag ett slogs portarna till den svenska ambassaden upp för dom som sökte skydd undan juntans utrensning. Harald Edelstam var ute på nätterna och fraktade folk i bakluckan på sin diplomatbil och utnyttjade ständigt sin auktoritet som ambassadör i konfrontationer med militären" (SR)

I veckan handlar det om Svenskarna Johan Jansson och Ole Loman Som kidnappades i Kashmir i samband med ett SIDA-stött biståndsprojektet att bygga en kraftverksdamm i det faktiskt än idag konfliktdrabbade  Kashmir i början av 90-talet.

Här uppe i Hälsingland råder det ett klassiskt snyggt vinterväder denna vecka och det måste visas med några snygga bilder.
  

Annars så här i väntanstider då man köper lite julklappar till nära och kära. Som vi tidigare har nämnt, köpte vi en barnvagn, vilket jag måste erkänna att jag aldrig gjort förrut, även om man förstod att den dagen skulle komma en vacker dag så kändes det overkligt att stå där med en barnvagn i köket. bifogar bildbevis på detta nedan...
Allt för mig idag, ha det göttans där ute i Sverige.
/David

  

En liten dikt..

Ett nyfödd barn

Det är som ett mirakel
när ett barn har blivit fött
- ut kom en liten människa
som ingen förut mött!
Ett spädbarn är så vackert
och dess doft helt underbar.
Och det är nåt visst med blicken
som är så sällsam klar.
Från den stund man tar emot det
blir inget mer detsamma.
För ett barn förändrar livet
för sin pappa och sin mamma...
Ett sånt hav av ömsint kärlek
som plötsligt växer fram
för detta lilla under
som ännu vägs i gram.

Mamma och Pappa längtar efter dig!

Livet som mobbad.

Ja god morgon allesammans!! För en gång skulle gick jag någolunda tidigt, vakna vid 6.15 och inte kunde somna om så då gick jag ner och åt lite frukost och kolla på tv, men som vanligt så somna jag i soffan och sov i ca 1 timme :-) . Men nu är jag iaf vaken och pigg.

Jag har länge undrat varför det finns mobbning, jag har varit mobbad i hela högstadiet och den lååånga tid jag gick i gymnasiet vilket är 1½ år innan jag tillslut hoppade av för att jag inte orkade med mer. Jag förstår liksom inte varför dom var tvungen och mobba mig, jag har inte gjort dom nånting. Jag var/är en person som är lugn och tyst, men tydligen så var det för mycket för dom. Allt jag gjorde var fel, allt jag sa var fel, hela jag var fel enligt dom. Jag har/hade glasögon och det var fel, jag är smal och det var fel, jag var/är tyst det var liksom fel och var man lite blyg då var det ett jätte stort fel. Hade dom fått som dom ville så skulle jag inte finnas till, då hade väl deras värld sett bättre ut fast då hade väl dom mobbat nån annan liten stackare.
Jag kommer aldrig glömma den dag då jag skulle ta och fixa disken, det var då jag gick på gymnasiet. Det var då jag bestämde mig att jag aldrig mer ville gå kvar i denna klass. Det var typ 97% utav hela HR (hotell och restaurang) som INTE gillade mig och speciellt EN person, h*n hotade mig med kniv, skulle ha mig till slav och ja jag skulle får göra allt själv t.om det hon skulle göra. När vi lagade mat till resturangen så hade vi fått en beställning på 60 personer och skulle göra en kompot för 70 pers, så fick jag ingen att jobba med så jag fick göra allt själv, så jag frågade om jag kunde få lite hjälp men icke sa nicke, inte ens av den jä*eln till lärare. Då ljög jag för läraren och sa att jag skulle till sjukhuset på undersökning, så jag stack. Men han trodde mig inte så han ringde hem till mina föräldrar och frågade och sen så ringde min pappa till mig när jag satt på bussen på väg hem. Det var sista dagen av ett rent helvete. Det var då jag bestämde mig som sagt aldrig mer komma till denna klass.
Jag hatar folk som mobbar andra. Är det för att dom är avundsjuka eller har dom fått en dåligt uppfostran av sina föräldrar??
Mobbningen som jag blev utsatt för är något som aldrig kommer att försvinna ur mitt huvud, det kommer alltid finns i bakhuvudet. Jag kanske inte tänker på det varje dag, men det finns där. Jag har ett dåligt självförtroende pga mobbningen, men jag har börjat bygga upp det nu. Visst jag har en låång väg kvar tills jag får ett jätte bra självförtroende men jag tar en dag i taget.

Tack vare min underbare älskling, så mår jag mycke bättre nu än jag någonsin har jag gjort. Jag har alltid haft en dröm att skaffa ett litet hus på landet, va ihop med en drömprins och vänta barn. Nu har jag det, jag har ett hus på landet, är ihop med världens bästa David och väntar vårat barn :-) helt otroligt underbart <3 . Sen måste jag tacka min underbara mamma, min underbare pappa och mina älskade syskon som hjälpt mig igenom den svåra tiden. Jag älskar er <3

Ha en trevlig dag!
Kram//Emelie

Slaget vid tomtens verkstad

Det var en tomte som önskade sig kalsonger i julklapp, en av nissarna berättade för honom att han minsann önskade sig strumpor och T-shirts med. Men tomtens brorsa Orvar önskade sig en ficklampa mer allt annat. Det hela eskalerade till en fejd där somliga nissar började kasta barnens julklappar på varandra och det flög allt från iPod Touch'ar till snygga tavlor kors och tvärs i rummet.
Några av nissarna hade snygga tröjor på sig med och nya mobiltelefoner i sina nya byxor.
En av de stackars krakarna hade bara nya långkalsonger på sig.
Plötsligt bröts fajten av att tomtemor spelade Xbox spelet Need for speed undercover och alla nissarna skrek av glädje eftersom det nu alltså var fritt fram att kolla på den nya Arn filmen "riket vid vägens slut" eller den nya "Hamilton boxen" på Dvd.
Men Tomtens lille syrra var helt enkelt inte där eftersom hon satt och beundrade den nya lampan på baksidan som lös upp tomtens Carport med gräsmatta. (helt orelevant hur den såg ut)
Men det hela fick ett lyckligt slut eftersom tomt ens nya kylskåp eller spisfläkt kördes dit av Schenker.
Men schenker hade även med sin lastbil något som heter Ecofan och är en fläkt som ställs på spisen. (info fanns på nätet)
Annars så har detta inte relevans eftersom Tomtefar ska få påökning i vår och han tyckte inte att det behöver så mycket fantasi för att fatta vad som behövdes att köpa in för det.

Mvh
David


Barnvagnen...

Nu är man här igen då.. Vad ska man skriva i detta inlägg då? Hmmm... Jo jag har snart gjort halvtid i graviditeten, nästan vecka går jag alltså in i V 20 och det känns så otroligt underbart.. Allt har bara gått så himla fort! För 1 år sen kunde jag inte tänka mig att jag skulle va ihop med världens underbaraste kille, bo med honom i ett hus på landet uppe i Hälsingland och vänta hans barn. Min dröm har verkligen slagit in. Jag har fått allt jag någonsin har önskat mig här i livet och det är tack vare min älskling <3, älskar dig David så otroligt mycke <3 .

Idag har vi beställt en barnvagn, ska kanske hämta den imorgon :-) . Det ska bli så roligt. Jag vet att många tycker det är förtidigt att köpa en barnvagn nu (i V 19), men det var ett bra pris på den och det fanns bara 3 st kvar av just den och det pris så därför beställde vi en. Det ska bli så kul och få hem den, då kommer jag sitta och vänta tills det blir vår (nu när det äntligen har blivit vinter) så man får lägga bebisen i vagnen och gå ut och gå :-). Shit vilken underbar dröm, kan inte rikigt fatta att JAG ska bli mamma :-) , jag blir nästan lite tårögd när jag tänker på hur fantastiskt det är. Efter att jag blev tillsammans med David så har jag fått mitt liv tillbaka, det är en otrolig känlsa att för en gång skull få känna sig älskad och kunna älska tillbaka.. Ja det var allt för mig denna gång...

     Här är våran barnvagn :-)

Ha en trevlig kväll..

Kram//Emelie

RSS 2.0