Praktik på måndag :-)

Jippi, på måndag börjar jag på praktik, ska vara i en klädbutik! Ska bli lite skönt att få komma ut lite innan jag ska vara mammaledig. Så om jag orkar med det så blir det hela februari (alltså 4 veckor). Men som sagt, jag ska ta en dag i taget och se om jag orkar med det pga av min ischias och foglossning, men jag hoppas att jag klarar av det :-) , vore så skönt om jag slipper sjukskriva mig redan nu! Jaja nog med det, idag har vi vart och köpt lite bräder till öppningen vi gjorde, ska ju sätta på lister och så. Det kommer att se kanon snyggt ut när det bli färdigt :-) . Jag antar att jag eller David kommer att sätt in bilder på det sen när det är färdigt. Väntar man på något gott så väntar man inte förlänge ;-) .
Ne nu ska jag gå och gosa med Rut, hon ligger berdvid här och sover! Jag lägger in ett par bilder på min STOOORA mage, får vi se om ni tycker att den har vuxit lite.. hihi  :-) .


                        
               Gravid i V 27 :-)                                         Jag och min älskling på min 22-årsdag


Ha en skön och trevlig helg!

Kramar//Emelie

Jag älskar er <3<3

En liten flicka springer runt sin mamma och säger;

 - Mamma, gissa vad, gissa vad!

Mamman blir lätt irriterad och säger;

- Nej, jag orkar inte gissa, gå in på ditt rum. Det blir tyst en stund och flickan säger;

- Okej.

Hon går in på sitt rum, men kommer ut en timme senare och säger;

- Mamma, gissa vad, gissa vad!

Mamman blir mer irriterad och säger;

- Nej, jag vill inte gissa. Gå ut och lek.

- Visst säger flickan med besviken röst.

Hon går ut och leker på gatan. Hon hoppar hopprep och hennes ljusa hår leker i vinden.

Men flickan varken hör eller ser bilen som kommer körande.

Hon blir påkörd med bara ett brak.

Mamman kommer ut och får se sin lilla flicka full av blod.

Flickan ser på sin mamma med blod rinnande från munnen och gråt från sin själ och säger;

- Mamma, gissa vad, gissa vad!

Mamman ser på henne med tårar i ögonen och säger;

- Nej, jag kan inte gissa vad det är.

Flickan tar sitt sista andetag och säger;

 - Jag älskar dig, mamma.

Klistra in den på din sida och bevisa att du älskar din mamma!


Jag älskar min mamma oerhört mycke, du betyder väldigt mycke för mig min älskade mor <3<3. Jag älskar min pappa oerhört mycke, du betyder också väldigt mycke för mig min älskade far <3<3 .. Jag älskar er båda så oerhört mycke!!

Kramar// E


Till vår älskling i magen <3

¨¨¨*¨¨Mitt Lilla Hjärta, Mitt Liv, Mitt Lilla Barn¨¨*¨¨
¨¨*¨¨Jag Älskar Dig Mer och Mer Varje Dag.¨¨*¨¨

¨¨*¨¨Stanna Här Hos Mig. Du Är Trygg Här Hos Mig.¨¨*¨¨
¨¨*¨¨Det Finns Inget Som Får Mig Att Gå.¨¨*¨¨

¨¨*¨¨Jag Älskar Dig.¨¨*¨¨

Idag fyller jag år!!

Jippi, idag fyller jag år, blir hela 22 år ung (eller gammal). Nu är det bara 43 år kvar till pension :-) , ne då, så ska man inte tänka. Man ska leva livet medans man kan.. hihi.. Ja vad har jag annars gjort idag då?? Hmm, inte mycke förutom att svärföräldrarna, Rikard och Adam har vart här och firat mig.. Fick jätte fina presenter. Tack för alla presenter jag fick, dom kommer väldigt mycke till nytta. Det är precis vad jag behövde!! Tack älskling för dom fina presenterna. Tack även till systeryster som skickade en jätte fin present, den har jag på mig nu :-) . Sen även ett stort tack till min mor och far för dom enormt bra presenterna, är jätte glad för allt jag har fått och får!!
Ja från det ena till det andra, nu är det bara 99 dagar kvar till förlossningen (har börjat med nedräkningen nu). Jag och David längtar enormt mycke efter dig lill snosen i magen <3 . Det kommer bli så himla skönt när du en vacker dag kommer att ligga i våran famn. Längtar efter att få känna din underbara bebisdoft, din mjuka hud. Du är allt vi vill ha lill snosen!! Ne ni gott folk, nu ska jag nog kanske diska lite, tråkigt men sant :-) . Måste göra nåt tråkigt fast man fyller år, David är ju ändå inte hemma just nu, han håller på och bär sängar, så snart så kommer vi ha en 180  säng (dubbelsäng) istället för en 140 (liten dubbelsäng).. Det kommer att kännas såååååå skönt med en stooor säng.. hihi..





                  Magen i V 25


Ha en trevlig kväll!!


Kramar//Emelie

workday 3

Så här dags har precis arbetsdag nr 3 på projektet "vidga vår köksvyer" precis avslutats.
Vissa omständigheter i arbetet har försenat det lite grand, men dock enorma framsteg.
Vi har öppnat till den bredd o höjd som vi tänkt och har börjat jämnat till och har precis tagit port den sista pelaren, isolerat lite och planerar i morgon att fixa någon form av tröskel och om tid finnes även så sätta igen ovan och under (i  väggarna alltså)

vy till köket


Vy från köket

oj så det blev...

Ibland känner man för förändringar


Före, dvs allt helt normalt synes.



Sen kom Mamma o Pappa med kofoten, oj så det blev!
Jag, Emelie, Hans och Laila med lilla Rut har idag börjat riva lite och vem vet hur det här slutar ;-)



La grande del soffo

Som utlovat tidigare skulle det publiceras en bild på den gamla soffan som våran mormor hade i Sthlm.
Den var alltså rödbetsad med rött tyg, så det blev ett lyft i våran kök måste jag säga ;-.)
Annars så händer inte så mycket i helgen, blir nog väldigt lugnt.
Vi funderar på att röja undan i förrådet under trappan och göra ett skafferi av det, när vi började rensa lite och råkade lyfta lite på plastmattan så hittade vi något som vi verkligen inte var beredd på. (mer än så tänker jag inte säga i det här läget faktiskt)  ;-)  hehe. Men om vi fortsätter så kommer vi få det coolaste skafferiet i byn utan tvekan ;-)

kökssoffa
Antar att fam svender känner igen denna?

ha det göttans allihopa.
David

ps om det finns någon som är intresserad av F1 så kan jag informera er om att Toyotas nya F1 har visats.
ds

Vart hos BM idag...

Idag har jag och älsklngen varit tiill BM för kontroll.. Allt såg jätte bra ut och bebisen hjärtslag var på 144 slag per minut. Också mätte hon SF måttet på magen som var på 23 cm. Det var bra sa hon!! Ja jag är som sagt gravid i V 25 så det är bara 15 veckor kvar :-) . Hoppas dom veckorna går fort..
Jag frågade BM och smärtan i svanskoten och det var foglossning, det var det jag nästan trodde, så ja jag ska väl kanske beställa ett stödbälte som gör så att typ klämmer ihop höterna.
Igår tror jag bebisen hade cirkus inne i magen, snacka om att den höll på då, den vände och vred på sig hela tiden, men det var mysigt faktiskt, det börjar bli lite trångt inne i magen nu, bebisen växer ju för var dag som går. Mysigt och underbart!! David, du kommer att bli en fantastisk pappa. Du, jag och bebisen för evigt <3<3 . Älskar dig David nu och för alltid!!

Nu ska vi strax klä om sitsen på kökssoffan och montera ihop den, det blir nog vackert det ;-)

Ha en underbar kväll!!

Kramar Emelie

Välkommen till Jorden

Statsminister Fredrik Reinfeldt meddelade idag under debatten att :  "jag bor på planeten Jorden och vi ska vara noggranna att påpeka att det här är en global kris"
Så jag kan bara stämma in och säga välkommen till Jorden, nu hoppas jag att du tar med dig en politik som passar här med. Vilket vore något nytt för den utomjordiska ministern isf. Han har fått arbetslösa att ses som lata och icke villiga till jobb och att de ska straffas känns som ett "arbeit macht frei". Antagligen är över 90% av just den gruppen redan sen tidigare mindre glada av att vara utan pengar och jobb.
Att vara arbetslös är för de flesta människor inte en kul sits, men det ska man visst straffas för i det borgliga sverige.
De är ju deras fel att de är arbetslösa borde vara en slutsats.

Annars så är kökssoffan i det närmaste klar, den är målad och ska monteras så fort vi har köpt ett lämpligt tyg till sitsen.
Arn - Riket vid vägens slut fick en guld bagge (framröstad av biopubliken med en majoritet av 52%) och jag måste säga grattis, det var välförtjänt. Man borde inte behöva vara fan av Jan Guillous verk för att gilla dom filmerna, med så mycket pengar (med svenska film mått) blev det trots allt väldigt bra filmer.



            Statsministern



ha det göttans allihopa
/David


Foglossning?!?

Usch säger jag bara, jag har troligtvis fått foglossning som är mindre kul! Det gör ont när man sitter, ligger. står eller går. Jag har kanske inte världens besvär med det. men tillräckligt för att det ska kännas och göra ont.. Det är så jobbigt, man va f*n lite smärta har väl ingen dött av!! Ska till BM den 15 Januari och mäta magen och samtidigt då ska jag höra med henne om det är foglossning, så man vet säkert till 110 % liksom. Men som sagt troligtvis så är det det. Dom som inte riktigt vet vad foglossning är som har jag en liten text här nedanför som ni kan läsa. :-)

                                    Foglossning

När man är gravid ökar rörligheten i kroppens leder, framför allt i bäckenets leder eller fogar. Detta kallas foglossning, bäckenuppluckring eller symfysiolys.
Troligtvis är det ett hormon som kallas relaxin som ligger bakom foglossningen. Relaxin börjar utsöndras i kroppen någon gång under de tre första månaderna och fortsätter sedan att utsöndras under hela graviditeten. Det sker för att bäckenet ska bli rörligare och kunna vidga sig något under förlossningen för att underlätta för barnet att komma ut.
Det är alltså naturligt med foglossning och alla gravida kvinnor får det i viss mån. Däremot är det inte alla som får stora besvär, men det är inte klarlagt varför vissa får mer besvär än andra. Det finns ingen behandling som botar men det finns en hel del som man kan göra för att lindra.

Ne det var allt för mig denna gång!! Ha en underbra afton gott folk..

Kramar//Emelie


jag ska måla hela världen lilla mamma

Vi har målat nästa hela helgen (bort sett den självklara fikan på Finess med Håkis). Vi är dock ej helt klar med att måla den lilla kökssoffan (den har alltså stått hemma hos min mormor i farsta sthlm tidigare). Det är inte lätt att få bort den röda betsen och få den vita färgen att inte vara rosa.
Men snyggt blir det kan jag lova, bilder ska nog dyka upp senare i veckan skulle jag tro.
Annars så "by popular demand" så kommer en bebismage bild på den gravida donnan i vecka 24 (redan snart v25 shit alltså, hehe)
Emelies Mage V24


Kylan har för tillfället gett sig nu är det iaf varmt ute (äntligen som herr Fylking brukar säga).
Det har verkligen inte varit varmt sen vi kom hem från Värmland.

Annars så önskar jag vår senaste nya myndighet NCT (Nationellt Centrum för Terrorhotbedömning) välkommen i det svenska samhället, hoppas ni hittar några terrorister att jaga bara nu då, det verkar ju för övrigt vara populärt att jaga sådanna i västländerna. (även om det rent faktiskt saknas just terrorister).
Menar den galning som spränger en konsum butik i fittja lär knappast vara terrorist, galen och troligen har han hål i huvudet är en troligare orsak.
Men att blogga om Israel-Palestina konflikten eller vad den nu ska kallas lär inte behövas, den som är för den, har en del kvar till vanligt mänskligt förstånd.
Troligen kommer det en artikel av Guillou snart som är värd att läsa om det ämnet istället om ni råkar vara intresserad.

Annars är det väl mest jobbsökning på agendan här, det och vänta på våren av olika anledningar hehe.

Ha det göttans folk och fä oavsett om ni bor i Hälsingland, Värmland eller bara i sverige rent allmänt  ;-)
/David

Längtar till våren..

Ja nu sitter man här igen då, så ja vad ska man skriva för nåt roligt denna gång då? Hmmm, igår var jag iväg och hörde efter en praktikplats på en parfymaffär men tyvärr så fick jag ingen, det känns som om jag ger upp hoppet snart om en praktikplats innan mammaledigheten, men men det märks väl. Och både igår och idag har jag och David målat (renoverar en kökssoffa och en spegel), det kommer att bli hur bra som helst. Bilder på kökssoffan och spegeln kommer när de är färdiga :-) . Ja från det ena till det andra, jag vill ha vår... Är trött på vinter och minus grader, vill att det ska vara varmt och skönt och att bebisen är här. Längtar efter den lill*n så innerligt mycke ( ca 15 veckor kvar). Men jag får väl stå ut i några månader till. Ne nu ska jag gå och måla lite, ska bli kul!!



                                 
                   Jag och älskling!!                                       Här är älsklingen nyårs fin!                  


Ha en trevlig afton/kväll!!

Kram//Emelie

Julen har dansats ut

Så här strax efter jul och nyår så har man mest hunnit med att komma hem från en lång skön vecka (lite drygt) i Värmland.
Men vi återvände med gåvor av alla dessa slag, som dessa nedan, vilket är otroligt tacksamt (tack ni som har gett och lånat ut dessa till oss och våran kommande bebis)
I möra går Emelie o bebisen in i vecka 24 vilket innebär att bebisens hörsel är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans och partnerns röster. Den hör även mammans hjärtslag. Foster som utsätts för ljudstress reagerar genom att hjärtat slår fortare - men de vänjer sig. Om ett foster utsätts för upprepad ljudstress reagerar det allt mindre på ljudet. Det kallas tillvänjning, habituering, vilket är en form av inlärning.
Nu börjar det bli lite trångt där inne. Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats.
Nu påbörjas en viktig utvecklingsfas i hjärnan. Hjärnbarkens celler, som sysslar med det medvetna tänkandet, börjar nu att mogna.
 


 

Sista bilden med Uffe vara bara för cool så därför åkte den med, men en beskrivning kanske är i sin order, den är tagen på julafton när han "öppnar" sin julklapp (vilket var ett stort ben)

Näe "det var allt för denna gång och nu väntar ett långt skönt värmande bad eftersom det varit alldeles för kallt de senaste dagarna.

ha det göttans folk o fä
David

ps antar att ni upptäckt den nya designen, men det är en nödvändighet att den blev ändrad, någon som gillar att designa sidor? kontakta gärna oss isf. Ang bilderna i de flesta föregående inlägg så tillåter blogg.se bara ett visst antal bilder och därför blev vi tvungna att ta bort de gamla om nya skulle användas.
ds


Hemma igen!

Nu var man tillbaka i Tallåsen igen då efter en hel vecka i Värmland, det var så skönt att vara hemma såpass länge så man hann och träffa alla. Vi har haft det hur mysigt som helst, saknar dem redan faktiskt. Jaja, jag ska väl försöka åka ner en gång till innan bebisen anländer, har ju lite saker kvar där som jag ska hämta. Och sen kanske dom kommer upp och hälsar på, man vet aldrig ;-) .
Från det ena till det andra, jag tycker konstigt nog att det är skönt att julen är över, skönt att man är på väg mot ljusare tider. Är lite små trött på att det ska vara så kallt och på all snö, men jag får väl stå ut med det i nån månad till. Jag överlever nog :-) . Ne nu ska jag nog börja att ta bort lite tomtar det ska bli nice.

Ha en trevlig dag!!

Kramar// Emelie

RSS 2.0