kapitalism är inte demokrati

Sveriges sen några år "nya arbetar parti" saknar egna arbetare, eller med arbetarbakgrund.
Som tur är kan dom delegera det till alla andra och straffa dom inte kan eller inte har möjlighet till arbete. (så som arbetslösa, sjuka, pensionärer och andra mindre politiskt önskvärda)

Man pratar mindre ideologi i dagens politik. Men man får aldrig glömma att det ligger bakom ändå och tapeten är fortfarande randig oavsett hur mycket tavlor man hänger upp.

De som har arbete i de borligas sverige får skattelättnad då och då, visserligen i underkant men dock lite iaf.
De som inte arbetar få stå utanför och skämmas utan nått.
Man tänker på en låt av ebba grön när jag skriver det, "piskan som kittlar, kittlar inte heller.

"Poängen med att kalla moderaterna arbetarparti är att hedra arbetets värde. Vi vill göra en ny distinktion av arbetarbegreppet: alla som arbetar är arbetare. Det har varit ett sätt att skapa diskussion om vilket parti som bär upp arbetets värde, medan Socialdemokraterna förirrat in sig i en bidragslinje där det inte lönar sig att arbeta, säger Schlingmann."

Jojo eller hur, visst är den Socialdemokratiska politiken konstig ibland, men det var inte så länge sedan de borliga partierna var feminister enligt de själva och man hör stundtals hurra ropen skallar över att vi inte är i krig fast Svensk millitär beskjuter Afganska män för kvinnornas skull. För att inte tala om att de som tror att vänster politiken slår sig för bröstet och hyllar Karl Marx och Sovjetunionen när ingen ser på... suck.
Visst lämnar de rödgrönas alians en del att önska, men alternativet är skrattretande. Man lånar till skattelättnader och lättnader för höginkomsttagare. Man privatiserar så mycket man hinner och tycker att kapitalistisk konkurens är det samma som demokrati. Fast det .tex. innebär att direktörer tjänar pengar på privata skolor genom att bespara kraftigt. Detta trots att det från början är skattemedel

.
valpbruna ögon på en arbetare?

Kommentarer
Postat av: Jenny

Skönt med lite klargöranden så här på förmiddagen.

2009-09-04 @ 09:53:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0