Julen har dansats ut

Så här strax efter jul och nyår så har man mest hunnit med att komma hem från en lång skön vecka (lite drygt) i Värmland.
Men vi återvände med gåvor av alla dessa slag, som dessa nedan, vilket är otroligt tacksamt (tack ni som har gett och lånat ut dessa till oss och våran kommande bebis)
I möra går Emelie o bebisen in i vecka 24 vilket innebär att bebisens hörsel är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans och partnerns röster. Den hör även mammans hjärtslag. Foster som utsätts för ljudstress reagerar genom att hjärtat slår fortare - men de vänjer sig. Om ett foster utsätts för upprepad ljudstress reagerar det allt mindre på ljudet. Det kallas tillvänjning, habituering, vilket är en form av inlärning.
Nu börjar det bli lite trångt där inne. Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats.
Nu påbörjas en viktig utvecklingsfas i hjärnan. Hjärnbarkens celler, som sysslar med det medvetna tänkandet, börjar nu att mogna.
 


 

Sista bilden med Uffe vara bara för cool så därför åkte den med, men en beskrivning kanske är i sin order, den är tagen på julafton när han "öppnar" sin julklapp (vilket var ett stort ben)

Näe "det var allt för denna gång och nu väntar ett långt skönt värmande bad eftersom det varit alldeles för kallt de senaste dagarna.

ha det göttans folk o fä
David

ps antar att ni upptäckt den nya designen, men det är en nödvändighet att den blev ändrad, någon som gillar att designa sidor? kontakta gärna oss isf. Ang bilderna i de flesta föregående inlägg så tillåter blogg.se bara ett visst antal bilder och därför blev vi tvungna att ta bort de gamla om nya skulle användas.
ds


Kommentarer
Postat av: Syrran

David,

du gör dig bra som pappa - till och med när barnet är en lila elefant! Det kommer att gå bra för dig.

Kul att ni är tillbaka och skriver blogg.

Kram

2009-01-05 @ 23:00:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0